Ticket to Ride pret, regulament si pareri

Ticket to Ride este un joc de societate extrem de interesant, care este destul de cunoscut in lumea impatimitilor de board games, avand in vedere ca a aparut inca din anul 2004, iar 10 ani mai tarziu, in 2014, fusesera vandute deja peste 3 milioane de jocuri.

Popularitatea acestui joc este confirmata de numeroasele premii castigate de-a lungul timpului, precum Jocul Anului (Spiel des Jahres) in Germania, premiul Diana Jones sau As d’Or Jeu de l’année in Franta si multe altele.

Daca esti novice in domeniul jocurilor de societate si esti in cautare de pareri despre Ticket to Ride, ai ajuns in locul potrivit!

Ticket to Ride – jocul care te duce intr-o calatorie interesanta din confortul casei tale

Tematica acestui board game este aceea a calatoriilor. Mai precis, in Ticket to Ride te imbarci intr-o aventura cu trenul, care dureaza aproximativ o ora. In tot acest timp, este necesar sa iti construiesti o strategie puternica si sa iei decizii cu tact, pentru a construi cat mai multe rute si a realiza cat mai multe colectii. Scopul este acela de a avea cel mai lung traseu revendicat si de a conecta cat mai multe orase indepartate. Jucatorul care reuseste, este declarat castigator.

Aventura din varianta originala de joc Ticket to Ride se desfasoara pe o harta feroviara a Americii de Nord (SUA si sudul Canadei). Insa, din anul 2004, de la lansarea jocului, pana astazi, au aparut zece variante ale acestui board game, care se joaca folosind hartile altor orase sau tari. Unele dintre acestea au si extensii, care se adauga jocului de baza. Variantele aparute ulterior nu au facut decat sa mentina interesul jucatorilor ridicat, o parere despre jocul Ticket to Ride pe care o au cei mai multi dintre ei fiind faptul ca board game-ul este unul dinamic si interesant.

Ticket to Ride este unul dintre acele jocuri de societate care se poate juca la fel de bine alaturi de prieteni, dar si de intreaga familie, fiind potrivit pentru jucatori cu varsta minima de doar opt ani. De fapt, jocul a iesit pe locul al doilea in clasamentul Schweizer Spielepreis al jocurilor de familie. Nu este surprinzator, avand in vedere ca discutam despre reguli de joc Ticket to Ride extrem de usor de inteles pentru toata lumea, inclusiv pentru copii.

In mod evident, daca Ticket to Ride este potrivit pentru copii, va fi excelent pentru cei care sunt la inceput in ceea ce priveste jocurile de societate, fiind cunoscut printre pasionati drept un joc de introducere perfect pentru a trezi apetitul novicilor.

Esti curios sa afli mai multe despre modul in care se joaca Ticket to Ride? Iti oferim toate detaliile in continuare!

Vrei sa cumperi acest board game? Mergi spre pagina lui !

Regulament Ticket to ride

Toate versiunile jocului sunt excelente din punct de vedere al design-ului, avand o tabla de joc in format mare, componente de calitate si ilustratii atractive. Alaturi de tabla de joc, in cutia board game-ului vei mai gasi:

 • 240 de vagoane;
 • 140 de carti de joc ilustrate;
 • 5 pioni de scor;
 • regulament Ticket to Ride.

Set-up Ticket to Ride

Pentru a pregati set-up-ul, fiecarui jucator i se impart patru carti de vagoane si trei carti de bilet de destinatie. Fiecare dintre acestea indica o pereche de orase de pe harta (harta care in varianta originala de joc este reprezentata de sudul Canadei si de o parte din Statele Unite). Cele doua orase reprezinta punctele pe care jucatorii vor incerca sa le conecteze in timpul jocului, fara a le impartasi obiectivele adversarilor. Urmeaza selectarea a 45 de piese de tren colorate, pe care fiecare jucator le selecteaza.

Important! Din cele trei carti bilet de destinatie primite de un jucator, acesta va trebui sa pastreze cel putin doua. Daca doreste sa arunce un bilet, il poate plasa in partea de jos a stivei de carti. Jucatorii nu se pot razgandi odata ce au luat decizia, adica nu mai pot arunca o carte bilet de destinatie in timp ce se desfasoara jocul, daca la inceput a decis sa o pastreze.

Desfasurarea rundelor

Rundele Ticket to Ride se desfasoara foarte simplu, deoarece fiecare jucator are la dispozitie trei optiuni din care poate alege in cadrul unei runde. Cu toate acestea, strategia pe baza careia este aleasa o optiune poate face diferenta in stabilirea castigatorului. Cele trei optiuni, alaturi de particularitatile pe care le au, sunt:

 • extragerea a trei carduri de bilete de destinatie, din care jucatorul poate pastra cel putin unul;
 • extragerea a doua carti de vagoane de diverse culori – jucatorul care extrage o carte de locomotiva cu fata in sus pierde sansa de a extrage o a doua carte;
 • jucarea cartilor de vagoane din mana – jucatorii pot alege aceasta optiune pentru a revendica o ruta pe tabla de joc, moment in care vor plasa piese de tren pe ruta revendicata, acumuland si punctele aferente.

Asadar, pe durata unei runde de joc, oricat de simple ar fi regulile, jucatorii sunt nevoiti sa ia decizii strategice, acesta fiind un element palpitant in cadrul jocului, care ii tine in tensiune pe adversari.

Jocul ajunge la final in momentul in care un jucator ramane cu maxim doua piese de tren, moment care necesita jucarea unei ture suplimentare de catre fiecare jucator in parte. Dupa tura suplimentara, jucatorii le arata si celorlalti biletele de destinatie primite.

Informatii importante

Pe langa regulile de joc, este necesar sa cunosti si anumite particularitati ale jocului, care te vor ajuta sa ai o strategie bine pusa la punct si care iti vor oferi mai multe sanse de castig. Este vorba despre:

 • traseele de pe tabla de joc nu au dimensiuni egale, iar numarul de carti necesare pentru fiecare traseu depinde de dimensiunea sa;
 • doar un singur jucator poate revendica un traseu marcat pe tabla de joc;
 • traseele mai lungi valoreaza mai multe puncte, in comparatie cu cele mai scurte, chiar daca cele mai scurte sunt adunate intre ele (doua trasee de lungime 2 vor valora mai putin decat un traseu de lungime 4).

Calcularea punctajului

Pe langa punctele acumulate in momentul plasarii pieselor de tren pe rutele revendicate in cadrul rundelor de joc, jucatorilor li se acorda puncte de joc in plus pentru conectarea destinatiilor de pe carti. Exista si reversul medaliei: biletele incomplete inseamna scadere de puncte. De asemenea, jucatorul care are cel mai lung traseu de rute conectate fara intrerupere, primeste un bonus de 10 puncte. Odata ce toate calculele sunt facute, se stabileste castigatorul.

Pro si contra pentru acest board game

Parti bune ale jocului:

 • potrivit pentru orice ocazie si orice varsta;
 • reguli simple;
 • rejucabilitate mare.

Puncte slabe ale jocului:

 • castigarea jocului depinde foarte mult de strategia jucatorului, care se poate imbunatati doar prin exercitiu – astfel, cei care au jucat de mai multe ori Ticket to Ride, pot avea un avantaj in fata incepatorilor, din acest punct de vedere.

Caracteristici de baza ale jocului Ticket to ride

 • Numar de jucatori: 2-5 jucatori
 • Varsta jucatorilor: peste 8 ani
 • Tipul jocului: joc de societate pentru intreaga familie, joc pentru prieteni, pentru incepatori, joc de aventura si de strategie
 • Nivel de dificultate: usor
 • Abilitati: strategie, intuitie, gandire
 • Durata: 30-60 de minute
 • Limba: romana
 • Pret: Vezi pretul de azi al jocului
 • Distractiv: 4 stele din 5
 • Il joci si a doua oara: DA

Vrei sa afli si alte lucruri despre acest joc? Da click AICI !