Activity pret, regulament si pareri

Un joc disponibil in numeroase tari, care a castigat diverse premii in cadrul competitiilor de profil, Activity Original poate fi considerat deja un clasic. Este tipul de joc care poate fi jucat de catre oricine – parinti, copii sau grupuri de prieteni – si care creeaza dependenta, datorita faptului ca se joaca extrem de usor, dar si pentru ca asigura un nivel ridicat de distractie. Regulile acestui joc de societate sunt foarte simple, iar cu cat numarul de jucatori este mai mare, cu atat distractia creste!

Activity Original – un joc in care competitivitatea si amuzamentul ating cote maxime

Din experienta personala, se poate spune ca Activitiy este un punct de referinta in industria jocurilor de societate, fiind nelipsit din colectia pasionatilor de board game-uri. Aceasta popularitate provine inclusiv din faptul ca setul de reguli de joc Activity Original este foarte usor de inteles, invitandu-i la joc chiar si pe cei mai tineri membri ai familiei. Potrivit pentru a fi jucat cu familia sau cu un grup mai mare sau mai mic de prieteni, Activity reuseste sa provoace hohote si chiar lacrimi de ras in randul jucatorilor.

De altfel, se poate afirma cu certitudine ca Activity este unul dintre acele jocuri in care competitivitatea poate atinge cote maxime. Care este motivul? Intre echipe se instaleaza o rivalitate inca de la inceput, iar pe parcursul jocului pot sa apara tensiuni inclusiv intre coechipieri! De ce? Spre exemplu, unul dintre acestia poate considera ca a imitat, desenat sau mimat impecabil conceptul, termenul sau situatia indicata pe cartea de joc, in vreme ce partenerul nu a reusit sa ghiceasca.

O alta parere despre jocul Activity Original, pe care o impartasesc inclusiv alti jucatori inraiti, o reprezinta faptul ca acest board game este combinatia perfecta intre competitivitate si amuzament. Ambele ating cote maxime, iar spiritul competitiv este alimentat de cartonasele care surprind termeni dificil de imitat, desenat sau explicat. Jocul creeaza astfel un context favorabil pentru ca jucatorii sa se cunoasca mai bine, oferindu-le sansa de a petrece timp de calitate impreuna cu cei dragi, fie ca e vorba de familie, prieteni sau chiar colegi de serviciu. O seara de Activity este modalitatea perfecta de a ajuta persoanele noi din grupul de prieteni sa se integreze mai usor.

Vrei sa cumperi acest board game? Mergi spre pagina lui !

Regulament Activity Original

Activity Original este foarte usor de jucat, chiar si pentru cei care nu obisnuiesc sa joace de obicei jocuri de societate.

Jocul se poate juca in 3-16 persoane, dar majoritatea persoanelor care au impartasit pareri despre Activity Original au afirmat ca nivelul de distractie este mai mare daca echipele sunt complete (ceea ce nu se intampla atunci cand joaca 3 persoane). Inainte de toate, este important sa stii ce vei gasi in cutie: 440 de carti cu 2640 de cuvinte, o tabla de joc, o clepsidra, 4 pioni si un regulament Activity Original. Pe langa acestea, jucatorii mai au nevoie de hartie si creioane pentru runda de desenat.

Scopul jocului este de a avansa cat mai departe pe tabla de joc, ghicind notiunile prezentate de catre coechipier. Acesta din urma va prezenta conceptele, termenii si situatiile de pe cartonase prin desene, mimica sau prin descriere. Important este ca partenerul sa ghiceasca notiunile in intervalul de timp disponibil, adica pana la scurgerea timpului din clepsidra.

Tabla de joc este impartita astfel:

 • 48 de campuri de joc colorate;
 • un camp de pornire;
 • un camp de destinatie;
 • trei campuri pentru carti.

Campurile sunt marcate cu simboluri si culori. Simbolul indica modul in care jucatorul aflat la rand va prezenta notiunea (descriere, mimica sau desen), iar culoarea arata care dintre notiunile de pe carte urmeaza a fi prezentata. Dificultatea notiunilor surprinse pe carti este subiectiva, desi cartile sunt inscriptionate pe spate cu cifre de la 3 la 5, care indica gradul de dificultate. Acestea vor fi asezate in teancuri in functie de cifra inscriptionata pe partea posterioara. Jucatorii vor forma echipe de cel putin 2 membri, iar in cazul in care sunt doar 3 jucatori se aplica o regula speciala: fiecare runda se joaca in cerc deschis.

Fiecare mod de prezentare are cateva reguli importante. Atunci cand jucatorul deseneaza, nu are voie sa vorbeasca, ci doar sa dea afirmativ din cap atunci cand coechipierul/coechipierii sunt pe drumul cel bun in ghicirea notiunii. Prezentatorul nu are voie sa foloseasca cifre si litere in desenul sau. Daca trebuie sa explice, poate folosi orice alte cuvinte, mai putin notiunea care trebuie ghicita sau forme declinate/conjugate ale acesteia. Atunci cand mimeaza, jucatorul nu poate vorbi si nici nu poate indica catre obiectele din incapere, ci doar catre propriul corp si propriile haine.

Daca coechipierii ghicesc notiunea prezentata, echipa poate avansa pe tabla de joc prin mutarea pionului. Se va avansa in functie de numarul de puncte indicat pe spatele cartii. In acest timp, ceilalti jucatori trebuie sa urmareasca respectarea regulilor si a intervalului de timp, indicat de clepsidra. Pentru a fi desemnata castigatoare, o echipa trebuie sa ajunga la campul de destinatie sau sa il depaseasca. Regulile pentru Activity – board game sunt redate intr-un limbaj accesibil si sunt oferite inclusiv exemple pentru ca jucatorii sa inteleaga mai usor.

Pro si contra pentru acest board game

In spatele faimosului joc Activity Original se afla numeroase pareri pozitive, printre care gradul ridicat de rejucabilitate si amuzamentul garantat. Cu toate acestea, exista si cateva aspecte care ar putea fi imbunatatite si despre care vei afla mai multe in continuare.

Parti bune ale jocului:

 • joc interactiv;
 • amuzamentul este garantat;
 • ideal pentru serile cu familia sau prietenii;
 • potrivit pentru toate varstele.

Puncte slabe ale jocului:

 • multe dintre cuvintele si expresiile de pe cartonasele de joc sunt imposibil de mimat sau desenat;
 • competitivitatea si tensiunile dintre jucatori pot depasi limitele normalului;
 • anumite cuvinte si expresii nu au sens in limba romana (cel mai probabil, textul de pe cartonase nu este adaptat corespunzator din limba engleza).

Caracteristici de baza ale jocului Activity

 • Numar de jucatori: 3-16 jucatori
 • Varsta jucatorilor: minim 12 ani (varsta recomandata)
 • Tipul jocului: joc de societate pentru party, joc distractiv
 • Nivel de dificultate: foarte usor
 • Abilitati: viteza de gandire, intuitie, talent actoricesc, abilitati de comunicare
 • Durata: aproximativ 60 de minute
 • Limba: romana
 • Pret: Vezi pretul de azi al jocului
 • Distractiv: 4.5 stele din 5
 • Il joci si a doua oara: Categoric DA

Vrei sa afli si alte lucruri despre acest joc? Da click AICI !