Fara indoiala, atunci cand venea vorba de petrecerea timpului liber, copilaria multora dintre noi a fost definita de jocurile de carti. Fie ca participam din umbra la jocurile dintre parinti si prieteni, fie ca jucam la randul nostru jocuri de carti usoare, aceasta era una dintre formele preferate de distractie.
Asadar, macar de dragul nostalgiei, Sequence merita o sansa. Insa, vei descoperi ca acesta nu va fi singurul motiv pentru care iti vei dori sa joci din nou Sequence – board game in care sunt combinate cu succes elemente care apartin jocurilor clasice de carti cu elemente caracteristice jocurilor de societate.
Daca am putea rezuma o parere despre jocul Sequence in doar cateva cuvinte, aceasta ar fi cea mai potrivita: un joc simplu, dar care provoaca jucatorii, amuzant atat pentru adulti, cat si pentru copii. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre Sequence, te invitam sa parcurgi randurile urmatoare!
Un joc distractiv si provocator, care va cuceri toti prietenii
Sequence este unul dintre acele jocuri de societate care iti ofera combinatia perfecta dintre strategie si noroc, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este atat de popular.
Jocul este perfect pentru familiile numeroase, cu mai multi copii, fiind suficient de simplu pentru a fi inteles de catre copiii de 7 ani, dar avand si caracteristici provocatoare, care ii vor atrage pe prietenii vostri adulti.
Daca esti adult, jocul te va atrage din prima si, cu cat il vei juca de mai multe ori, cu atat vei descoperi elemente unice si noi oportunitati de a dezvolta strategii care te vor conduce spre victorie.
Pentru adolescenti, acest joc de societate este modalitatea ideala prin care isi pot pune in valoare trasaturile de personalitate, care inca se formeaza. Vei observa ca cei mai organizati dintre jucatori isi vor calcula cu grija miscarile pe tabla de joc, cei calculati vor pastra elemente surpriza pentru finalul jocului, iar cei mai competitivi vor fi mereu in defensiva.
Asa cum am mentionat, una dintre cele mai populare pareri despre Sequence este faptul ca este board game-ul ideal pentru familiile numeroase, cu copii. Ei bine, chiar una dintre particularitatile jocului – cea referitoare la varsta minima de 7 ani a jucatorilor – confirma acest lucru. Iar daca nu esti convins de faptul ca un adult si un copil de 7 ani se pot distra in egala masura la aceeasi masa de joc, te vom contrazice. In cele mai multe cazuri, „strategia” unui copil nu va avea nicio logica in ochii unui adult. Insa, in cadrul acestui joc de societate, acest lucru este doar un element surpriza si nu un impediment. Exista mai multe sanse ca jucatorii sa fie prinsi cu garda jos de o miscare ce poate parea ilogica, ceea ce face din Sequence un joc si mai provocator.
Concluzionand, Sequence este un board game din care toti jucatorii au ceva de invatat. In cadrul sau, pot fi imbunatatite sau dobandite noi abilitati precum: invatarea bazelor desfasurarii unui joc de carti, elaborarea de strategii, luarea deciziilor sau secventierea. Daca esti un jucator veteran, nu exista sanse sa te plictisesti, deoarece Sequence iti ofera oportunitatea de a invata tot timpul noi strategii penru a-ti bloca adversarii sau pentru a elimina jetoanele. In plus, ai sansa de a exersa mai multe stiluri de joc – ofensiv sau defensiv – si de a decide care este cea mai buna varianta pentru tine.
Te-am facut curios? Afla care sunt principalele reguli de joc Sequence din randurile care urmeaza!
Vrei sa cumperi acest board game? Mergi spre pagina lui !
Regulament Sequence
In cutia de joc vei gasi tabla de joc, 104 carti, 135 de jetoane si un regulament:
- tabla de joc – pe tabla de joc sunt ilustrate toate cartile din cele doua pachete, in afara de Valeti si Jokeri. Spatiile de pe tabla sunt dispuse in configuratia 10 x 10 si corespund cartilor din pachetele incluse, iar colturile tablei de joc au spatii libere, pe care le poate folosi orice jucator;
- carti impartite in doua pachete – cartile de Valeti cu doi ochi (4 la numar) sunt considerate „wild cards”, iar cele de Valeti cu un singur ochi (inca 4) permit eliminarea jetonului unui adversar;
- jetoane de joc, impartite in 3 culori – albastre, verzi si rosii.
In cadrul Sequence va trebui sa creezi randuri, diagonale sau coloane formate din cate 5 jetoane pe tabla de joc. Din cartile pe care le ai in mana, plasezi una pe tabla de joc, iar deasupra ei pui un jeton. Atunci cand ai cinci astfel de carti in linie, ceea ce ai obtinut se numeste Sequence. Jocul se incheie atunci cand un jucator ajunge la un numar de doua conexiuni pe tabla.
Pro si contra pentru acest board game
Parti bune ale jocului:
- potrivit pentru orice varsta;
- rejucabilitate mare;
- desi este vorba despre un concept simplu, nivelul de entertainment este ridicat;
Puncte slabe ale jocului:
- chiar daca ai o strategie bine pusa la punct, iti trebuie si putin noroc pentru a castiga;
- paradoxal, cu cat sunt mai multi jucatori implicati in joc, cu atat scade si nivelul de distractie.
Caracteristici de baza ale jocului Sequence
- Numar de jucatori: 2-12 jucatori
- Varsta jucatorilor: peste 7 ani
- Tipul jocului: joc pentru intreaga familie, joc pentru prieteni, joc pentru incepatori, joc amuzant, joc de logica
- Nivel de dificultate: usor
- Abilitati: strategie, intuitie, gandire
- Durata: 10-30 de minute, in functie de numarul de jucatori;
- Limba: regulamentul Sequence este in limba romana, insa jocul nu este dependent lingvistic.
- Pret: Vezi pretul de azi al jocului
- Distractiv: 4.5 stele din 5
- Il joci si a doua oara: DA
Vrei sa afli si alte lucruri despre acest joc? Da click AICI !