Monopoly – The Walking Dead pret, regulament si pareri

Monopoly, jocul rapid al tranzactiilor imobiliare, este unul dintre cele mai cunoscute jocuri de societate, preferat de jucatori de toate varstele, incepatori si experimentati deopotriva. Popularitatea acestui board game, dar si faptul ca are un caracter versatil, sunt doua dintre motivele pentru care Monopoly a avut parte de multe spin off-uri, iar una dintre variantele in care il poti gasi disponibil este si The Walking Dead.

Esti curios sa afli cateva pareri despre Monopoly The Walking Dead? Care sunt diferentele dintre varianta originala si aceasta? Cum se joaca? Ce puncte tari si slabe are acest board game si care sunt caracteristicile sale de baza? Afla raspunsul tuturor acestor intrebari din informatiile urmatoare!

Tranzactii imobiliare si hoarde de zombie, pe aceeasi tabla Monopoly

In esenta, gameplay-ul se bazeaza pe clasicul joc Monopoly – The Walking Dead avand in plus un element de thrill, pe care fanii seriei TV sau ai celei de benzi desenate il vor adora! In benzile desenate, precum si in serialul The Walking Dead, actiunea se petrece intr-o lume post-apocaliptica: planeta este impanzita de oameni infectati, care se transforma in zombie, iar cei care nu s-au infectat se afla intr-o lupta constanta pentru supravietuire. Acest scenariu a fost combinat cu elementele de baza Monopoly, rezultand un joc de societate modern, cu elemente noi. Asadar, discutam despre un design cu totul aparte si un art board atractiv.

In aceasta versiune a jocului, resursele sunt tranzactionate pentru locatii emblematice din The Walking Dead, precum fermele Woodbury sau Green, The Kingdom, colonia Hilltop sau Alexandria Safe Zone, cu care fanii seriei sunt, cu siguranta, familiarizati. De asemenea, utilitatile din versiunea de baza sunt inlocuite de unele cu adevarat necesare in lupta pentru supravietuire: Baterie si Apa.

In plus, un alt element surpriza este reprezentat de inlocuirea pionilor clasici cu sase pioni de colectie, din care nu lipsesc bata Lucille, palaria lui Rick, o sabie katana si – poate cel mai infricosator element – o galeata cu ramasite umane.

In cadrul jocului vei avea la dispozitie si patru mijloace de transport: camion, bicicleta, camioneta si cal. Casele si hotelurile din versiunea clasica a jocului au fost inlocuite de adaposturi specifice unui scenariu post-apocaliptic: Walls (fortificatii) si Guard Towers (turnuri de paza).

Aceasta versiune de Monopoly, board game in care in varianta clasica erau utilizate casutele Sansa si Cufarul Comunitatii, este prevazuta, in schimb, cu casute Supply Chest si Scavenge. Astfel, niciun detaliu nu a fost omis, iar jucatorii pot intra cu adevarat in atmosfera plina de aventura si suspans.

In timp ce infrunti multimea de zombie, nu trebuie sa scapi din vedere principalul scop al jocului: incaseaza chirii, negociaza, pune monopol pe toate proprietatile de pe tabla de joc si falimenteaza-ti adversarii, pentru a fi declarat castigator. Afla cum poti face aceste lucruri din informatiile urmatoare, in care iti explicam principalele reguli de joc Monopoly – The Walking Dead.

Vrei sa cumperi acest board game? Mergi spre pagina lui !

Regulament Monopoly The Walking Dead

O parere despre Monopoly The Walking Dead, des intalnita printre cei care au incercat acest board game, este faptul ca se joaca extrem de usor. Intr-adevar, regulile nu sunt diferite fata de varianta de baza a jocului. Asadar, daca esti familiarizat deja cu mecanismul de joc al Monopoly, esti cu un pas mai aproape de castig.

Nici in cazul in care nu ai jucat Monopoly pana acum nu ai motive pentru a avea dubii cu privire la intelegerea regulilor de joc, acestea fiind foarte simple. Avand in vedere ca jocul este potrivit inclusiv pentru copii, este mai mult decat evident faptul ca mecanismul sau nu este deloc complicat.

Pe scurt, in Monopoly – The Walking Dead, jucatorii muta pionii pe tabla in urma aruncarii zarurilor. In functie de numarul rezultat, un jucator isi muta pionul tot atatea casute. In urma mutarii pionului, jucatorul poate achizitiona proprietatea pe care se afla. Insa, pentru a obtine profit, investitiile trebuie facute strategic. Scopul este acela de a achizitiona cat mai multe proprietati, punand monopol pe tabla de joc si aducand adversarii in pragul falimentului. Pe parcursul jocului, trebuie sa faci tot posibilul sa te feresti de Inchisoare, de casuta Herd Attack si sa acorzi atentie taxelor percepute. De exemplu, in varianta The Walking Dead, atunci cand te adapostesti intr-o cladire in care se afla supravietuitori, va fi necesar sa platesti chirie. In alte situatii, tu vei fi cel care percepe chirie celorlalti jucatori.

Poti consulta regulile detaliate de joc Monopoly si ponturi cu privire la abordarea strategiei de joc din cadrul board game-ului, care se aplica si in cazul variantei The Walking Dead, accesand acest link.

Pro si contra pentru acest board game

Parti bune ale jocului:

 • ideal pentru fanii The Walking Dead;
 • aspect nou, design si art board diferite fata de varianta originala;
 • un board game care poate fi jucat de intreaga familie;
 • nivel foarte redus de dificultate.

Puncte slabe ale jocului:

 • cei care nu sunt fanii scenariilor post-apocaliptice impanzite de zombie, vor prefera varianta originala a acestui joc de societate;
 • la fel ca in cazul variantei de baza a jocului, nu se poate spune despre Monopoly – The Walking Dead, ca este un joc extrem de distractiv, in sensul in care nu starneste hohote de ras, acesta fiind, mai degraba, un board game care testeaza abilitatile de negociere ale jucatorilor.

Caracteristici de baza ale jocului Monopoly The Walking Dead

 • Numar de jucatori: 2-6 jucatori
 • Varsta jucatorilor: 13+
 • Tipul jocului: joc pentru serile cu prietenii, joc spin-off, joc pentru intreaga familie
 • Nivel de dificultate: foarte usor
 • Abilitati: negociere
 • Durata: 60-120 de minute
 • Limba: elemente de joc si regulament Monopoly The Walking Dead in limba engleza;
 • Pret: Vezi pretul de azi al jocului
 • Distractiv: 3.5 stele din 5
 • Il joci si a doua oara: DA

Vrei sa afli si alte lucruri despre acest joc? Da click AICI !